dimarts, 26 d’octubre del 2010

AUDIO: Cançó

Aquesta cançó es va realitzar a partir del programa Audacity. Audacity és un programa lliure i de codi obert per grabar i editar el so. Está disponible para Mac OS X, Microsoft Windows, GNU/Linux , en d'altres sistemes operatius.

Pasos per a editar un so, concretament la música que mostraré a continuació:

- Descarregar-se el programa: Audacity

- Obrir el progrma, i cliquem a "archivo- nuevo"

- Agafar la música que vols editar

-et sortira nomes una sola pista, la qual nairas retocant amb el intruments de la art de dalt, i podras combianr el so amb la veu. A partir d'això vam clicar "arxiu-importar". En el moment que importes, ja pots triar el so i la veu que t'interessi

- també es pot afegir algun efecte, tan sols has d'anar a efects, i clicar el que vulguis (mes fluix al prinicpi...)

- un cop acabada, anirem a "inici- arciu" i guardarem el projecte

- per poder penjar en el bloc s'ha de transformar en MP3.

- seleccionarem el projecte i anirem a inici- exportar projecte i buscarem la carpeta que posi LAME and Audacity

Per penjar-ho al blog, a part de transforamr-ho amb MP3, ho pujarem amb el programa goear 



VIDEO BLANQUERNA




Aquest programa anomenat Windows Live Movie Marker, ens permet crear les nostres propies pel·licules o fer montatges fotogràfics en forma de pel·licula.

Per realitzar aquest video, s'ha de seguir els seguents passos:

1- obrir el programa : Windows Live Movie Marker

2- Anant tallat el video deixant els trossos que volien per a la nostra pel·lícula, i es feia per mitjà d'anant clicant punt inici i a constinuació punt final.

3- Per posar-li titol al video, has d'anar a inici- títols, i ja et sortia per escriure. Per posar el crèdits, que es a la aprt final de la pel·lícula, també has d'ananr a títols, hi allà mateix et posava crèdits. I, si vols posar-hi llegendes, es a dir, alguna frase entre mitj de la pel·lícula, també es troba en inici.

4- també es pot posar animacions, i transcions, que en la amteixa part de dalt, ja et posa, animacions, i tant sols has d'escollir al diapostiva que li vols posar, i et sortira directament

5- També es pot posar música. Cliques a inici- agegir musica, i es posarà directament

6- Finalment, tornem anar a inici- desa projecta, i a continuacio tornem a desar el projecte, però en alta qualitat

7- Per pujar al video al blog, abans s'ha de publicar en el youtube. En el mateix porgrma a dalta a mà dreta, hi apareix la opció del youtube, et registres, i ho penjes

8- Per penjar-ho al bloc, nomes necessites copiar el codi embed, i ja tindra el video en el blog.

DE DINTRE D'UNA POMA

Aqui us presento la primera partitura !!

dilluns, 25 d’octubre del 2010

12 PROPOSTES D'ÚS CREATIU I MULTIMEDIAL DEL POWER POINT

Haurien d'haver les 12 propostes, però com diu el text original:  lhttp://gestioinformacio.blogspot.com/2009/09/les-presentacions-leducacio_07.html , " el més important no es fer les 12 com Hèrcules, sinó fer pensar a l'alumnes i com aquest aprèn".


1- crear una presentació amb una diapositiva central que contingués una miniatura de totes les fotos i que al clicar a sobre s’obrís una nova diapositiva amb la foto en qüestió ampliada.

2- Fer possible l’accés aleatori a qualsevol imatge o ampliació de manera que el mestre o orador pogués flexibilitzar el seu discurs i és pogués adaptar al ritme i/o interessos de la classe.

3- crear un “sac” de sons i melodies de manera que mitjançant enllaços entre textos escrits en una diapositiva i sons, ens permetessin tenir accés aleatori i instantani a n repertori.

4- El programa Power Point també ens pot servir per crear material escrit, ja que aquest programa no ens constreny a les limitació d’una pàgina de text, sinó que ens permet expressar-nos-hi  com si fos una magnifica i intel·ligent tela d’un pintor, sense el límits del processor de textos, o les complicades eines que ens proposen els programes de dibuix i retoc de fotografia.

5- crear una sèrie de diapositives amb preguntes i enllaços a diapositives amb les respostes correctes.

6- fer una sessió de repàs d0un tema o de coneixement previs diferent i molt motivadora, talment com si es tractés d’un joc realitzat pel conjunt de la classe.

7- clicar sobre el llorigó, podem obrir una nova diapositiva amb els continguts correctes o un efecte sonor. Per exemple un esquema amb algun terme equivocat.

8- Per exemple: explica tal fet històric en 4 diapositives de Power Point. Cada diapositiva podrà tenir com a màxim 40 paraules.

9- Per exemple: ja portem preparades les fletxes i els quadres de texts i entre tots construïm l’esquema o, en el cas dels més petits, podem portar preparat un paisatge i anar col·locant els animals os correspongui.

10- aquella que substituís les tradicionals diapositives de fotografies, mentre el professor fa les seves explicacions, com ara la historia de l’art.

11- recollir idees i poder-les plasmar en format digital, és a dir, que el power point es presenti en blanc, i que entre tots els alumnes el formem.

dimecres, 20 d’octubre del 2010

IMATGE ORIGINAL



A partir d'aquesta imatge 3456x2304 pixels, la reduirem, la retallarem i la retocarem, totes amb el programa GIMP.
GIMP (GNU Image Manipulation Program) es un programa de edición de imágenes digitales en forma de mapa de bits, tanto dibujos como fotografías. Es un programa libre y gratuito. Está englobado en el proyecto GNU y disponible bajo la Licencia pública general de GNU.


IMATGE REDUÏDA


Pasos que s'han de realitzar amb el programa Gimp, per aconseguir reduir una fotografia:

Primer pas : clicar archivo- abrir foto, i allà busques on la tens guardada.

Segon pas : cliques sobre la imatge o a dalt, imagen - escalar imagen, i poses les medides corresponents. En el nostre cas, a 600 píxels.


IMATGE RETALLADA




IMATGE RETOCADA


                          
Com podeu observar en aquesta imatge hi falten objectes que hi havien a la original. Doncs, hem pogut fer desaparèixer aquests objetes, per mitjà del progrma GIMP. Has d'anar a clonar, i una vegada hi estàs, has de clicar al lloc que vols fer desaparèixer, clicant control. Desprès has de deixar de clicar i a poc a poc, vas difuminant o desaparexent el objecte. Per exemple: si vols fer desaparèixer una samarreta, primer has de clicar la paret, pulsant control, i desprès sense clicar, vas pintant sobre la samarreta, i veuràs que la samarreta va desapareixent.


Bibliogrfia: http://gimp.es/

diumenge, 3 d’octubre del 2010

Resolució d'algunes preguntes sobre les TIC


Ara resoldré algunes de les preguntes que tots ens fem sobre el món de la tecnologia i que ens pot ajudar per entendre més aquesta assignatura, i facilitar el nostre aprenentatge. Per això faré servir el llibre, Usos educatius dels blogs. Recursos, orientacions i experiències per a docents. 




- Què ens aporta les TIC?  “ Els professionals han posat en pràctica un bon nombre d’experiències en diferents contextos que ens demostren que les TIC poden esdevenir un element facilitador de l’aprenentatge i motivador per tal que l’alumne esdevingui un aprenent actiu” ( pàg.13). A vegades creiem que les TIC, ens està retrocedint , ja que la tecnologia és molt complicada, i requereix molt de temps per entendre-la. Però, gràcies aquests professionals, han pogut comprovar que las TIC, motiva a l’alumne en un aprenentatge més actiu.

- Què és un blog? “És un mitjà de comunicació que pot contribuir a enriquir les interaccions entre els alumnes, i entre aquests alumnes i el professor per afavorir aprenentatges actius “ (pàg.16). *

- Què és la web 2.0? “És una nova web basada en comunitats, on els mateixos usuaris creen i organitzen els continguts, amb la qual cosa s’estableix una estructura de la informació més horitzontal i democràtica” (pàg. 18).

- L’evolució de la web 2.0.  “ Alhora es distingeix entre nadius i immigrants digitals. Les persones que van néixer entre 5 i 15 anys enrere són la primera generació que ha crescut immersa en aquest model tecnològic, la Net Generation. I d’altra banda, les persones nascudes abans de l’any 1960 s’han d’adaptar a aquest model i aprendre-ho tot de nou “ (pàg.25). Els nadius som els alumnes i els immigrants digitals els professors o totes aquelles persones que hagin nascut abans de l’any 1960, per tant s’han d’adaptar aquesta nova tecnologia.

- Què és la blogosfera?”  És un conjunt de comunitats ben diverses de persones que conversen, que comparteixen unes pautes i patrons de comportament que possibiliten la comunicació de manera global  “ (pàg.27).

- Què són els plugins o “widget”? ” Són complements que permeten ampliar les possibilitats pròpies d’una plataforma “ (pàg.34).

- Que és RSS? “És la nova forma d’accedir informació. Consisteix en què una vegada seleccionades les fonts d’interès, aquestes fonts enviïn avisos d’actualització a l’usuari, sense la necessitat que l’usuari hagi d’anar comprovant  si hi ha novetats en cada una d’elles” (pàg.34).

 
* Hi ha moltes més definicions a les pàgines 20 i 21.

Informació treta del llibre,  Usos educatius dels blogs. Recursos, orientacions i experiènces per a docents, Francesc Balagué, Felipe Zaya. Editorial UOC
Fotografia treta de: http://www.blocdeblocs.net/llibre-us-educatiu-dels-blogs/