dilluns, 25 d’octubre del 2010

12 PROPOSTES D'ÚS CREATIU I MULTIMEDIAL DEL POWER POINT

Haurien d'haver les 12 propostes, però com diu el text original:  lhttp://gestioinformacio.blogspot.com/2009/09/les-presentacions-leducacio_07.html , " el més important no es fer les 12 com Hèrcules, sinó fer pensar a l'alumnes i com aquest aprèn".


1- crear una presentació amb una diapositiva central que contingués una miniatura de totes les fotos i que al clicar a sobre s’obrís una nova diapositiva amb la foto en qüestió ampliada.

2- Fer possible l’accés aleatori a qualsevol imatge o ampliació de manera que el mestre o orador pogués flexibilitzar el seu discurs i és pogués adaptar al ritme i/o interessos de la classe.

3- crear un “sac” de sons i melodies de manera que mitjançant enllaços entre textos escrits en una diapositiva i sons, ens permetessin tenir accés aleatori i instantani a n repertori.

4- El programa Power Point també ens pot servir per crear material escrit, ja que aquest programa no ens constreny a les limitació d’una pàgina de text, sinó que ens permet expressar-nos-hi  com si fos una magnifica i intel·ligent tela d’un pintor, sense el límits del processor de textos, o les complicades eines que ens proposen els programes de dibuix i retoc de fotografia.

5- crear una sèrie de diapositives amb preguntes i enllaços a diapositives amb les respostes correctes.

6- fer una sessió de repàs d0un tema o de coneixement previs diferent i molt motivadora, talment com si es tractés d’un joc realitzat pel conjunt de la classe.

7- clicar sobre el llorigó, podem obrir una nova diapositiva amb els continguts correctes o un efecte sonor. Per exemple un esquema amb algun terme equivocat.

8- Per exemple: explica tal fet històric en 4 diapositives de Power Point. Cada diapositiva podrà tenir com a màxim 40 paraules.

9- Per exemple: ja portem preparades les fletxes i els quadres de texts i entre tots construïm l’esquema o, en el cas dels més petits, podem portar preparat un paisatge i anar col·locant els animals os correspongui.

10- aquella que substituís les tradicionals diapositives de fotografies, mentre el professor fa les seves explicacions, com ara la historia de l’art.

11- recollir idees i poder-les plasmar en format digital, és a dir, que el power point es presenti en blanc, i que entre tots els alumnes el formem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada