diumenge, 3 d’octubre del 2010

Resolució d'algunes preguntes sobre les TIC


Ara resoldré algunes de les preguntes que tots ens fem sobre el món de la tecnologia i que ens pot ajudar per entendre més aquesta assignatura, i facilitar el nostre aprenentatge. Per això faré servir el llibre, Usos educatius dels blogs. Recursos, orientacions i experiències per a docents. 




- Què ens aporta les TIC?  “ Els professionals han posat en pràctica un bon nombre d’experiències en diferents contextos que ens demostren que les TIC poden esdevenir un element facilitador de l’aprenentatge i motivador per tal que l’alumne esdevingui un aprenent actiu” ( pàg.13). A vegades creiem que les TIC, ens està retrocedint , ja que la tecnologia és molt complicada, i requereix molt de temps per entendre-la. Però, gràcies aquests professionals, han pogut comprovar que las TIC, motiva a l’alumne en un aprenentatge més actiu.

- Què és un blog? “És un mitjà de comunicació que pot contribuir a enriquir les interaccions entre els alumnes, i entre aquests alumnes i el professor per afavorir aprenentatges actius “ (pàg.16). *

- Què és la web 2.0? “És una nova web basada en comunitats, on els mateixos usuaris creen i organitzen els continguts, amb la qual cosa s’estableix una estructura de la informació més horitzontal i democràtica” (pàg. 18).

- L’evolució de la web 2.0.  “ Alhora es distingeix entre nadius i immigrants digitals. Les persones que van néixer entre 5 i 15 anys enrere són la primera generació que ha crescut immersa en aquest model tecnològic, la Net Generation. I d’altra banda, les persones nascudes abans de l’any 1960 s’han d’adaptar a aquest model i aprendre-ho tot de nou “ (pàg.25). Els nadius som els alumnes i els immigrants digitals els professors o totes aquelles persones que hagin nascut abans de l’any 1960, per tant s’han d’adaptar aquesta nova tecnologia.

- Què és la blogosfera?”  És un conjunt de comunitats ben diverses de persones que conversen, que comparteixen unes pautes i patrons de comportament que possibiliten la comunicació de manera global  “ (pàg.27).

- Què són els plugins o “widget”? ” Són complements que permeten ampliar les possibilitats pròpies d’una plataforma “ (pàg.34).

- Que és RSS? “És la nova forma d’accedir informació. Consisteix en què una vegada seleccionades les fonts d’interès, aquestes fonts enviïn avisos d’actualització a l’usuari, sense la necessitat que l’usuari hagi d’anar comprovant  si hi ha novetats en cada una d’elles” (pàg.34).

 
* Hi ha moltes més definicions a les pàgines 20 i 21.

Informació treta del llibre,  Usos educatius dels blogs. Recursos, orientacions i experiènces per a docents, Francesc Balagué, Felipe Zaya. Editorial UOC
Fotografia treta de: http://www.blocdeblocs.net/llibre-us-educatiu-dels-blogs/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada